Bezienswaardigheden Scheveningen

Vooral in de zomer is Scheveningen een populaire bestemming voor vakantiegangers of voor mensen die er een dagje op uit gaan. Bij Scheveningen wordt er vaak aan het strand gedacht, maar er is veel meer te doen dan dat! Daarom hebben we hieronder een aantal bezienswaardigheden in Scheveningen op een rijtje gezet voor wanneer u even iets anders wilt doen dan op het strand liggen. 

De pier

Wanneer iemand aan Scheveningen denkt, denkt diegene waarschijnlijk meteen aan de pier, en dan vooral aan het grote reuzenrad dat erop staat. Een ritje in dit reuzenrad is zeker de moeite waard. Gedurende twintig minuten krijgt u namelijk een prachtig uitzicht over het 11 kilometer lange strand en de skyline van Den Haag. Wilt u echter wat doen met iets meer adrenaline, dan is dat ook mogelijk op de pier! Er is namelijk een zipline die met 70 km / uur langs het reuzenrad en over de zee en het strand raast. Mocht dit nog niet eng genoeg zijn dan is het voor de echte adrenaline junkies ook mogelijk om te bungeejumpen vanaf een hoogte van 60 meter boven de Noordzee! Als laatste zijn er ook veel verschillende horecagelegenheden en winkeltjes te vinden op de pier. Zo is er voor iedereen wel wat te doen!

Grand Hotel Amrâth Kurhaus

Een van de meest indrukwekkende gebouwen in Scheveningen is het luxueuze 5-sterren Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Dit hotel is gelegen aan de kust van Scheveningen en is gebouwd in 1818. Het hotel beschikt over 270 kamers, variërend in prijs, een restaurant en een spa. Mocht u het ervoor over hebben dan zult u geen spijt krijgen van een overnachting hier, maar anders is het gebouw van de buitenkant bewonderen ook al bijzonder genoeg!

Muzee Scheveningen

Wanneer u de warme zomerzon even beu bent, is een bezoek aan Muzee Scheveningen een ideale oplossing. Dit museum is gelegen in een gerestaureerd schoolgebouw uit 1877. Binnen is er van alles te ontdekken over de geschiedenis van Scheveningen en het leven in, op en rond de zee. Daarnaast zijn er wisselende tijdelijke tentoonstellingen en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Het museum is dus zeker een bezoek waard!

Watertoren van Scheveningen 

In de duinen van Scheveningen is een oude watertoren te vinden die afkomstig is uit 1874. Hedendaags is de watertoren nog steeds in werking en heeft het de status van rijksmonument. De omliggende duinen zijn een geliefde plek voor fietsers en wandelaars. Wanneer u een bezoek brengt aan de watertoren, op de fiets of te voet, kunt u op het terras van restaurant “Onder de Watertoren” een pauze nemen. Zowel auto’s als brommers zijn in dit gebied niet toegestaan en het is daarom de ideale plek om even tot rust te komen en om te genieten van de omgeving.